3 tips om veiliger met geld om te gaan

Het is belangrijk om veilig en slim met geld om te gaan. Het draait vooral om balans. Je geeft niet te veel uit, maar ook niet te weinig. Maar hoe doe je dit? Eerst is het belangrijk om te weten hoe je op dit moment met geld omgaat. Ben jij iemand die maar blijft consumeren en kopen? Ben je meer iemand die altijd op de centen let en zo min mogelijk uitgeeft? Of zit je eigenlijk constant in de moeilijkheden omdat je elke cent die je hebt meteen weer doorsluist naar bijvoorbeeld een schuld of een lening? Dan hebben we onderstaande tips. Voor andere tips, informatie en adviezen uit de financiƫle wereld kan je terecht op financiele-weetjes.

1. Hou geld over voor jezelf

Misschien een open deur, maar het is belangrijk om altijd voor jezelf een buffer aan te brengen. Zorg dat je altijd wat opzij zet, ook als je bijvoorbeeld een schuld af moet betalen. Doordat je ondanks deze financieel moeilijkere tijdens toch nog een soort buffer hebt om enigszins comfortabel te kunnen leven, vermijd je enorm veel stress. Het kan dan misschien langer duren voordat je van de schuld af bent, maar echte stress moet je zoveel mogelijk vermijden

2. Zet geld opzij en gebruik dat slim

Wanneer je een buffer van opzij gezet geld hebt is het uiteraard belangrijk om hier goed mee om te gaan. Stop het niet volledig in een investering, want dan mis je juist dat goede gevoel besproken in het eerste punt. Toch kan het baten om in ieder geval een deel ervan te investeren, zodat het niet zomaar op een rekening staat stof te happen. Investeer alleen wat je kwijt kan, anders raak je uiteindelijk nog verder in de schulden.

3. Wees creatief, zie mogelijkheden

Als je creatief weet om te gaan met geld zal je ook sneller uit de problemen komen. Hiermee bedoelen we vooral dat je jezelf niet moet limiteren, maar juist uitdaging aan zult moeten gaan. Bedenk nooit dat iets niet kan, maar bedenk hoe je dat zou kunnen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *