Afwegingen tussen financial lease of het kopen van een occasion

Wat is nou slimmer een auto leasen of een occasion kopen?

De afwegingen die mensen maken tussen het leasen van een nieuwe auto of het kopen van een tweedehands auto kunnen erg van elkaar verschillen. Vaak kiest men voor financial lease, omdat dit minder zorgen met zich meebrengt, voor een vast maandelijks bedrag weet je waar je aan toe bent en je kan met een nieuwe auto rijden. De angst om veel aan reparaties uit te moeten geven bij een tweedehands auto, of met pech langs de weg te moeten staan en het genot van een nieuwe auto maken het voor steeds meer Nederlanders een logische keuze om voor een lease auto te kiezen.

Daarentegen zijn er ook redenen om juist voor het kopen van een tweedehands auto te kiezen. Zo kost het op den lange duur minder geld en kan je als je de auto beu bent er gemakkelijker van af komen. Afhankelijk van je wensen en budget heb je met de aanschaf van een occasion, er van uitgaande dat deze in de eerste jaren nog niet veel reparaties nodig heeft, na een jaar al de kosten t.o.v. een maandelijks leasebedrag terug verdiend. Bij een nieuwe lease auto zijn er natuurlijk geen tot weinig reparaties te verwachten, want deze auto’s komen vaak net uit de fabriek. Je betaald voor deze luxe, maar rijdt wel geheel zorgeloos rond en de auto’s komen professioneler over dan auto’s met duidelijke slijtage.

Wil je echter geen auto aanschaffen en vind je het niet erg om in een oudere auto rond te rijden dan is er tegenwoordig ook een mooie tussenoplossing bedacht, namelijk de financial lease van een occasion! Zo geniet je van de voordelen van een lease auto, namelijk weinig zorgen over onderhoud en altijd een vervangende auto tot je beschikking bij reparaties, maar geniet je ook van lage maandelijkse kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *