Bereken je BPM zo voordelig mogelijk

Voor alle zowel in Nederland gekochte als geïmporteerde auto’s, moet je BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) betalen. Deze belasting is geheel de verantwoordelijkheid van de auto-eigenaar zelf. De berekening én de aangifte van BPM moet je zelf doen. De hoogte van je BPM hangt samen met verschillende kenmerken van je auto of voertuig, en ook al lijkt het ingewikkeld, met behulp van de goede tools is het berekenen ervan heel eenvoudig.

Rekenmethoden

Onze belasting willen we natuurlijk altijd zo laag mogelijk houden. Het bijzondere aan het berekenen van BPM is dat er verschillende rekenmethoden voor zijn, die toch allemaal ook juist zijn. De rekenmethode van de Belastingdienst zelf is niet de meest voordelige, er zijn andere methoden die je – gek genoeg – voordeel kunnen opleveren!

Hoe bereken je je BPM?

De makkelijkste manier is natuurlijk een BPM Calculator gebruiken die het voor je berekent. Maar daarvoor moet je er wel eentje hebben die dat op de meest voordelige manier doet. Online je BPM berekenen kan je hier goed doen, en met deze tool bereken je in een proces van 5 stappen een zo laag mogelijke BPM. Je heb een aantal gegevens nodig, namelijk je kilometerstand, je automerk en model, het chassisnummer van je auto, de CO2-uitstoot van je auto, de datum van je eerste toelating in het buiteland en de standaarduitrusting van je auto op basis van de opties die je bij aanschaf kon kiezen. Succes met het berekenen van een optimale BPM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *