Geschikte broker kiezen: waar moet je op letten?

Bij welke broker kun jij het beste terecht? Dit kan per belegger heel verschillend zijn, de broker die het beste past bij jou is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hoe vind je een geschikte broker? We hebben een aantal tips voor je opgesteld om jou te helpen bij het zoeken van een broker.

Niet teveel betalen

Hoeveel wil je gaan handelen en uitgeven op de beurs? En in welke producten wil je precies gaan handelen? Het is belangrijk om, voorafgaand aan het handelen zelf, goed te weten wat je van plan bent. Ben je van plan om actief te gaan handelen, dan zal de uiteindelijke opbrengst afhangen van de transactiekosten. Het verschil tussen tarieven bij brokers is groot. Vergelijk deze kosten goed en bespaar jezelf een hoop geld!

Overige kosten brokers

Vergeet hierbij ook de overige kosten niet. Naast de transactiekosten heb je namelijk ook te maken met allerlei andere kosten. Lage transactiekosten betekenen vaak dat andere kosten een stuk hoger zijn. Het bewaarloon en uitbetaling van eventuele dividenden zijn hier een voorbeeld van. Met welke extra kosten je rekening moet houden ligt aan jouw situatie, dit is voor iedereen verschillend. Zoek dit van tevoren goed uit, zo kom je achteraf niet voor nare verrassingen te staan!

Handelsplatform van broker

Welke mogelijkheden heeft het online platform dat je hebt uitgezocht? Online brokers hebben verschillende platformen die allemaal anders te gebruiken zijn. Vrijwel alle acties die je uitvoert vinden plaats op het online platform. Je orders, financiële informatie en overzichten zijn allemaal hier te vinden. het is belangrijk dat je het platform begrijpt en dat je het eenvoudig kunt gebruiken. Welke informatie kun je er precies vinden? En wat moet je betalen om deze informatie te kunnen inzien? Heb je alle tools bij de hand die je nodig hebt om jouw beleggingen te kunnen doen en heeft de broker nog extra cursussen en trainingen in het pakket? Een online broker kies je op basis van de totale kosten en gebruiksvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *