Goud verkopen in de meest ideale tijd

Goud verkopen

Je goud verkopen? Het is nu de ideale tijd om goud te verkopen omdat de koers van het goud heel hoog staat. Voor goud werd in 2008 nog 800 dollar per 31 gram (troy ounce) betaald en die prijs is in 2020 inmiddels al verdubbeld. Dat houdt in dat je nu ook een hele goede prijs kunt krijgen voor het goud dat jij wilt verkopen. Wil jij de beste prijs voor jouw goud? Bereid je dan goed voor want je verkoopt niet dagelijks goud. Doe dat door van tevoren na te gaan wat de ongeveer de waarde is van jouw sieraden. Wat is de hoogte van de goudprijs nu en op welke manier wordt het goud dat je aanbiedt getaxeerd? Op internet vind je vele zogeheten ‘opkopers’ van goud. De prijs die ze betalen voor jouw goud kan soms wel tot 50% verschillen!

Wat kun je doen om bij goud verkopen de beste prijs te behalen?

Wil jij weten of jij genoeg betaald krijgt bij goud verkopen? Controleer dan de waarde van het goud dat jij aanbiedt. Alle “echte” gouden sieraden zijn voorzien van een keurteken dat het gehalte van het goud aangeeft. Bij gouden sieraden gaat het hier om het aantal karaat. Bestudeer deze tekens en bekijk zo wat het gehalte van jouw gouden sieraden is. Daarna kun je het goud van hetzelfde karaat gehalte wegen, Nederlandse sieraden zijn meestal 14 of 18 karaat. Dan kun je op basis van de huidige goudprijs een aardige schatting maken van hetgeen jouw goud waard is. Witgoud (legering goud en zilver) ligt hoger in prijs dan rood goud (legering goud en koper). Gouden sieraden, maar ook gouden munten kun je het beste verkopen bij een professionele inkooporganisatie die al wat langer bestaat.

Verkopen zilver doe je ook goed voorbereid

Verkopen zilver doe je ook goed voorbereid. Bekijk vooraf eerst hoe het verkopen van zilver in zijn werk gaat. Zoek uit waar je zilver het beste kunt verkopen. Maar bovenal bekijk vooraf wat het zilver dat je gaat verkopen ongeveer waard is. Ook hier geldt dat je zeker niet dagelijks zilver verkoopt. Daarom is het belangrijk dat je vooraf goed en gedegen onderzoek verricht. Er bestaan veel verschillende vormen zilver zo heb je bijvoorbeeld zilveren sieraden, zilver bestek, zilveren munten en zilveren baren. Wanneer je het zilver in Nederland hebt gekocht is het voorzien van een keurmerk. Elk keurmerk of cijfer staat voor het zilvergehalte dat aanwezig is in het voorwerp. Hoe hoger het zilvergehalte hoe hoger de prijs. Wanneer je geen keurmerk of cijfers vindt laat dan je zilver controleren bij een gerenommeerde, professionele opkoper.

Waar kun je het beste jouw goud of zilver verkopen?

Zoals al eerder aangegeven kun je gouden of zilveren sieraden, maar ook gouden of zilveren munten het beste verkopen bij een professionele inkooporganisatie. Een inkooporganisatie die al wat langer bestaat heeft dan de voorkeur. Transparantie is ook een sleutelwoord wanneer je op zoek gaat naar een betrouwbare inkoper. Bekijk de werkwijze van de inkoper. Heb jij hierbij een goed gevoel dan kun je kijken of deze inkoper de prijs biedt die jij voor ogen hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *