Groeikansen in opkomende economie van Indonesië

Opkomende economieën maken nog grote economische groei door. Groei die ‘ontwikkelde landen’, zoals Nederland niet meer kunnen meemaken. Waar we in ons land blij moeten zijn met 1-3% groei, maken dit soort landen beduidend snellere stappen. Niet gek, want er is nog veel te verbeteren en er is vaak sprake van meer natuurlijke grondstoffen en een grotere en jongere, hoger opgeleide bevolking.

Vandaag richt ik me op Indonesië. Een land met een ruim 261 miljoen inwoners en een gemiddeld maandelijks inkomen van slechts 150 euro!

Investeren in bedrijven die actief zijn in Indonesië en/of Indonesisch zijn kan in potentie erg lucratief zijn. Deze ondernemingen kunnen immers gebruikmaken van de overvloed aan natuurlijke grondstoffen die met goedkope mankracht gedolven kunnen worden. En tegelijkertijd zijn er voor de maakindustrie veel kansen, daar er sprake is van een immense afzetmarkt in het eigen land en in de Aziatische buurlanden.

Ik verbaas me er dan ook niet over dat indexfondsen in Azië over het algemeen beter presteren dan in de zogenaamde ontwikkelde wereld.

Let wel, maak altijd een overwogen, eigen keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *