Gulden (NLG) is een onverstandige investering

Na een uitvoerig gesprek met een van de medewerkers van Gulden (NLG), de grootste cryptovaluta van Nederland, ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet verstandig is hier in te investeren. Aanvankelijk deed ik dat graag, immers je kan Guldens direct met iDEAL aanschaffen op Gulden.com of een van hun partners. Wat bleek echter, Gulden is voornemens niet inwisselbaar te zijn met andere munten en zoekt geen aansluiting bij exchanges zoals Poloniex. De reden daarvoor, ze willen vooral actief zijn op de Nederlandse markt en een soort van tweede keuze zijn van betaling met de Euro.

Erg jammer als je nagaat dat de waarde en acceptatie van Guldens zou toenemen als Nederlanders Guldens zouden kunnen aanschaffen voor snelle en gemakkelijke handel naar andere cryptovaluta of een andere munt kunnen wisselen naar Gulden en daarna laten uitbetalen in Euro’s. Denk bijvoorbeeld aan het volgende scenario: Ik wil Ripple (XRP), Dogecoin (Doge) of Bitcoin (BTC) aanschaffen via iDEAL. Dan kom ik er achter dat het niet kan. Maar wacht eens even, NLG is toch via iDEAL te koop op hun eigen site of via Nocks? Ja! yes, een oplossing gevonden. Nou dat blijkt niet het geval. Gulden kan daarna niet gewisseld worden via Shapeshift of Coinswitch naar een andere valuta. En dat willen ze dus ook niet. Wat mij betreft is het dan ook een munt die niet past binnen het crypto-landschap en die als gevolg daarvan niet snel populair gaat worden.

Mijn huidige oplossing?

Via Anycoindirect (Nederlandse partij) schaf ik Dogecoin aan met iDEAL. Dogecoin kan ik daarna verhandelen naar nagenoeg elke munt via Poloniex.

Andersom kan ik cryptocurrencies ook weer wisselen naar Dogecoin en via Anycoindirect laten uitbetalen in Euro op mijn bankrekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *