Gulden (NLG) is een onverstandige investering

Na een uitvoerig gesprek met een van de medewerkers van Gulden (NLG), de grootste cryptovaluta van Nederland, ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet verstandig is hier in te investeren. Aanvankelijk deed ik dat graag, immers je kan Guldens direct met iDEAL aanschaffen op Gulden.com of een van hun partners. Wat bleek echter, Gulden is voornemens niet inwisselbaar te zijn met andere munten en zoekt geen aansluiting bij exchanges zoals Poloniex. De reden daarvoor, ze willen vooral actief zijn op de Nederlandse markt en een soort van tweede keuze zijn van betaling met de Euro.

Erg jammer als je nagaat dat de waarde en acceptatie van Guldens zou toenemen als Nederlanders Guldens zouden kunnen aanschaffen voor snelle en gemakkelijke handel naar andere cryptovaluta of een andere munt kunnen wisselen naar Gulden en daarna laten uitbetalen in Euro’s. Denk bijvoorbeeld aan het volgende scenario: Ik wil Ripple (XRP), Dogecoin (Doge) of Bitcoin (BTC) aanschaffen via iDEAL. Dan kom ik er achter dat het niet kan. Maar wacht eens even, NLG is toch via iDEAL te koop op hun eigen site of via Nocks? Ja! yes, een oplossing gevonden. Nou dat blijkt niet het geval. Gulden kan daarna niet gewisseld worden via Shapeshift of Coinswitch naar een andere valuta. En dat willen ze dus ook niet. Wat mij betreft is het dan ook een munt die niet past binnen het crypto-landschap en die als gevolg daarvan niet snel populair gaat worden.

Mijn huidige oplossing?

Via Anycoindirect (Nederlandse partij) schaf ik Dogecoin aan met iDEAL. Dogecoin kan ik daarna verhandelen naar nagenoeg elke munt via Poloniex.

Andersom kan ik cryptocurrencies ook weer wisselen naar Dogecoin en via Anycoindirect laten uitbetalen in Euro op mijn bankrekening.

2 thoughts on “Gulden (NLG) is een onverstandige investering

  1. Erg kort door de bocht. Gulden een onverstandige investering noemen omdat jij het graag een ander doel ziet bekleden. Er zijn een heleboel mensen die de meerwaarde van de Gulden zien in de opzet waarvoor het bedoelt is. Ben blij dat ik mij niet aangetrokken voel tot de hele cryoto speculatiehype “ik wil graag snel rijk worden”

    Ik vind het jammer dat je Gulden niet beoordeeld op de prestaties die het levert in de richting die het heeft gekozen.

  2. Het is duidelijk dat Gulden niet voor u geschikt is. U wilt een snel geldmachine en dat is Gulden nu eenmaal niet. Gulden wil een grote speler worden als betaalmiddel met het gebruiksgemak van de Euro maar dan zonder derde controlerende en bepalende partij. En het wil geen hyperig cryptomuntje zijn waar er al 1500 van bestaan en waarvan 99% alleen maar ontwikkled is om winst voor de starters op te leveren. Dus u doet er goed aan om niet te investeren in Gulden denk ik. Want dan maakt u meer kapot dan goed is. Maar alle mensen die wel graag een alternatief voor de bankenwereld en Euro willen zien en een crypto die gemakkelijk maar goedkoop kan samenwerken met de Eurowereld is Gulden een uitstekende keus. Eigenlijk de enige keus. šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *