Het belang van een energielabel voor je bedrijf

Er zijn in Nederland heel wat woningen en bedrijfspanden te vinden. Ieder pand heeft zo zijn eigen waarden omtrent de isolatie. Het is een goede keuze om een energie label voor de woning of voor het pand te laten maken. Dit geeft niet alleen het voordeel dat je inzage krijgt in het energieverbruik in huis, maar het heeft ook nog eens diverse financiële voordelen. Veel mensen zijn niet op de hoogte van deze voordelen, vandaar dat de we daar in dit artikel verder op in gaan. Zo weet jij ook waarom je een energie label zou moeten laten maken.

Waarom een label nemen?

Iedere woning in Nederland heeft een paar jaar geleden een voorlopig label gekregen. Dit stelde eigenlijk niet zoveel voor, het was als het ware een schatting voor de woning. Het is echter wel zo dat je dit label kan om laten zetten in een vast label. Door middel van dit vaste label zal je wel weer veel voordelen hebben op het financieel gebied. Dit definitieve label zal namelijk aan het huis worden gegeven als het ware. Dit blijft dan ook op de koopakte staan, je begrijpt wel dat dit veel voordelen met zich meebrengt.

Zo zijn de maandlasten een stuk lager als je een groen label hebt. Het betekent namelijk dat jouw woning voorzien is van een goede isolatie. Dit heeft weer als gevolg dat de stookkosten lager zijn omdat je niet veel energie zal verliezen uit het huis. Iedere maand zullen de energiekosten dan ook lager zijn dan voorheen. Daarnaast is het zo dat het huis meer waard zal worden. mensen letten hier nu eenmaal wel op als ze op zoek zijn naar een nieuwe woning. Mocht je jouw huis willen verkopen dan is het dus een goede stap om toch een label te laten maken. Het blijkt zelfs dat een woning met een label vaak duizenden euro’s meer op zal brengen bij de verkoop. Het loont dus wel degelijk om hier even naar te kijken.

Een energielabel voor bedrijven

Bedrijfspanden zijn vaak veel duurder dan een normale woning, dit heeft te maken met het feit dat deze over het algemeen toch even een slag groter zijn. Mocht je een bedrijfspand hebben dan is het dus een goede investering om te kijken naar een energie label. Hij geldt namelijk hetzelfde principe, de waarde zal aanzienlijk veel stijgen. Daarnaast is het zo dat een bedrijf vanaf 2023 minimaal een C label moet hebben. Je kunt er dus beter op tijd bijzijn, zo voorkom je straks dat je allerlei boetes moet betalen. Dit wil je liever niet hebben, deze kunnen namelijk fors oplopen. Klik hier voor een overzicht van de beste bedrijf energie labels. Op die manier kun je geheel vrijblijvend een offerte laten maken voor jouw bedrijf. Dit voorkomt hoge kosten in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *