Hoe gaat de financiering van een mantelzorgwoning in haar werk?

Voor de meeste van ons is het zorgen voor onze naasten vanzelfsprekend. Wanneer uw moeder bijvoorbeeld op latere leeftijd ziek wordt, zal zij behoefte hebben aan zorg. Als zoon of dochter zijnde, zorgt u natuurlijk met alle liefde voor haar. Maar wat verstaan we precies onder mantelzorg?  Dit is de zorg en ondersteuning die kinderen, partners of familieleden vrijwillig en onbetaald aan een naaste verlenen. Deze naaste heeft mantelzorg nodig vanwege fysieke, psychische of verstandelijke beperkingen. Vanwege de stijgende vraag naar zorgverlening, zal ook de behoefte aan mantelzorgwoningen alsmaar toenemen. Maar wat is een mantelzorgwoning en hoe verloopt de financiering van een mantelzorgwoning?

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning kan de uitkomst bieden wanneer een van uw naasten ziek is en behoefte aan zorg heeft. Dit is een aparte zelfstandige woning waar de dierbare kan wonen. Het fijne van een mantelzorgwoning is dat deze eenvoudig naast de eigen woning van de mantelzorger geplaatst kan worden. Denk hierbij aan de tuin of het ombouwen van de garage tot mantelzorgwoning. Op die manier is de mantelzorger altijd dicht in de buurt van de dierbare, die hulp en zorg nodig heeft. Zo biedt Seniorenchalets bijvoorbeeld chalets als mantelzorgwoningen aan. Deze worden geheel naar wens ingericht en hebben een korte levertijd. Bovendien is er voor ieder budget een passende oplossing.

Hoe zit het met de financiering?

Heel mooi en praktisch zo’n mantelzorgwoning, maar wat kost het eigenlijk? Mantelzorgwoningen kunnen nogal variëren in prijs. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan aanbieders van dergelijke woningen. Doorgaans varieert een verplaatsbare mantelzorgwoning in prijs van circa 45.000 euro tot 135.000 euro. Hierbij kunt u kiezen uit een aantal verschillende uitvoeringen en indelingen. Zo is de mantelzorgwoning altijd precies afgestemd op de zorgbehoevende. Een mantelzorgwoning is uiteraard duurder wanneer deze volledig op maat en naar smaak ontworpen wordt. Voor de financiering van de mantelzorgwoning is het uiteraard mogelijk om geld te lenen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *