Hoe kies je een goede wallet om je cryptocurrencies in te bewaren?

Een veilige wallet is cruciaal om je cryptocurrencies in te bewaren, aangezien er steeds vaker online wallets worden gehackt. Wij zullen je een aantal tips geven om een goede wallet uit te kiezen.

Typen wallets

Er zijn drie typen wallets: hardware, software en online. Onze aanrader is om voor een hardware wallet te gaan aangezien deze naar onze mening het veiligst is. Hier heb je op een soort USB-stick je cryptocurrencies staan, en deze is beveiligd met een private key die je zelf kan instellen wanneer je hem voor het eerst aansluit.

Software wallets zijn onder te verdelen in twee typen: hot en cold wallets. Bij een hot wallet is de wallet verbonden met internet, terwijl je bij een soft wallet je wallet offline gebruikt, denk daarbij aan een wallet die alle data opslaat in het geheugen van je mobiel. Als je voor een software wallet gaat raden wij je aan om een hot wallet te nemen omdat dit net iets veiliger is, bijvoorbeeld als je mobiel crasht, ben je ook je hele wallet kwijt.

Online wallets zijn ook erg gunstig en sommige hebben vaak ook nog extra opties, soms worden deze wallets ook gebruikt als exchange, op bijvoorbeeld Binance. Als je gebruik maakt van een online wallet raden wij aan om er één te kiezen die een aantal veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het instellen van two factor authentication op je account.

Bron: https://cryptokickoff.nl/beste-cryptocurrency-wallets/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *