Investeren in altcoin Ripple

Onlangs heb ik 150 Ripple aangeschaft na het lezen van meerdere cases waarin de potentie van de cryptomunt werd uiteengezet. In tegenstelling tot 99% van de cryptocurrencies, zet deze munt zich juist in om door banken en overheden gebruikt te worden. De makers van Ripple hebben een systeem ontwikkeld die een ware opvolger van SWIFT moet worden. Al meerdere internationale banken hebben interesse getoond. SWIFT is een betaalmethode waarmee van de ene naar de andere bank geld overgemaakt kan worden, vaak duurt dat meer dan een dag, terwijl dit met Ripple in slechts een seconde kan plaatsvinden.

Waar Ripple op dit moment (19-12-2017) 0.7348 eurocent waard is, verwacht ik dat dit voor eind 2018 3,- euro wordt! Niet slecht dus!

Waar baseer ik deze Ripple verwachting / prognose op?

Coinbase, een van de grootste handelplaatsen voor cryptomunten, heeft aangekondigd nieuwe cryptomunten aan te bieden. Op dit moment bieden ze enkel Bitcoin, Ethereum en Litecoin aan. Mijn verwachting is dat de vierde grootste munt, Ripple, hier aan toegevoegd gaat worden. Daarnaast verwacht ik dat steeds meer banken gebruik gaan maken van het betaalsysteem achter de munt. Last but not least, zal er steeds meer geĆÆnvesteerd gaan worden in de cryptomarkt, en waar Bitcoin en consorten erg duur is om aan te schaffen, is Ripple nog erg betaalbaar.

Waar kan ik Ripple aanschaffen?

Dat heb ik gedaan via Litebit.eu.

Update: Litebit, heeft niet altijd voorraad. Je kunt ook Guldens aanschaffen (kan met iDEAL via de wallet) en die daarna via een exchange zoals Coinswitch.co laten omzetten naar XRP. Dat heb ik zelf 27 december gedaan, waardoor ik voor 815 Gulden (ca. 125 euro) nog 122 extra Ripples heb weten te bemachtigen. In totaal heb ik nu 272 XRP voor grofweg 130,- euro.

Litebit is een 100% Nederlandse site en accepteert als een van de weinige platformen iDEAL betalingen en ze bieden een uitstekende klantenservice.

Voor welke wallet heb je gekozen?

Zelf vind ik het handig dat ik mijn Ripple wallet via mijn smartphone kan checken. Ik koos voor Toast Wallet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *