NEO: een populaire digitale munt uit China

AntShares

NEO is eigenlijk meer dan een digitale munt, het is een geheel platform. Je kunt NEO daarom het beste vergelijken met Ethereum. Er zijn alleen een aantal zichtbare verschillende tussen NEO en Ethereum. NEO komt uit China en heeft zich ook zichtbaar gericht op de Chinese markt. Dit betekent dat er door goede ontwikkelingen en veranderingen zelfs samenwerkingen zijn tussen Microsoft, China en NEO. Een gedachte die voor Ethereum verreweg van realistisch is, mede door de anonimiteit die op dat platform heerst maar daarover later meer. Verder is NEO een laatbloeier want de blockchaintechnologie werd pas in 2014 gestart onder de naam, maar toen de naam in 2017 naar NEO veranderde bleef de blockchaintechnologie groeien. Voornamelijk op de Chinese markt is het een enorm populaire digitale valuta. Maar zoals al eerder gezegd, is het meer dan een digitale munt. Het is namelijk een geheel platform, dat betekent dat er ook slimme contracten worden opgesteld en dat zorgt voor een extra stukje veiligheid. Daarnaast is NEO zeer uniek door het gebruik van een token voor transactie. De ‘GAS’ token heb je nodig om transacties te kunnen doen. Deze token kan gemaakt worden uit NEO munten. 

Een einde aan de anonimiteit met NEO

Anonimiteit is een moeilijke kwestie in de wereld van digitale valuta. Het is voor veel mensen een reden om te beginnen met het werken met cryptogeld. In veel gevallen kun je namelijk zonder enige persoonlijke gegevens een account aanmaken en beginnen. Voor NEO is dat geen goede zaak en daarom hebben ze bij het ontwikkelen van het platform gezorgd voor een einde aan de anonimiteit. Dit betekent dat je pas een account kunt creëren met persoonlijke gegevens en een geldig e-mailadres. Bij het handelen, afsluiten van slimme contracten en overboeken kunnen andere gebruikers jouw gegevens zien. Dit is dus een daadwerkelijk einde aan de anonimiteit in de digitale wereld. Veel mensen kiezen daarom voor handelen met NEO, de veiligheid en betrouwbaarheid komt daardoor oprecht en eerlijk over. Ook is het een reden voor overheidsinstellingen zoals banken om met NEO te gaan samenwerken. De Chinese overheid ziet veel potentie in NEO en heeft dit ook al uitgesproken en ze werken nu nauw samen. Grote bedrijven zoals vinden het platform ook een goede partner, zeker doordat er een einde is gekomen aan de anonimiteit van de gebruikers. Een goede zet van NEO dus om te zorgen voor zichtbare persoonlijke gegevens. 

Slimme contracten zorgen voor veiligheid

Naast een einde aan de anonimiteit vindt NEO het ook erg belangrijk dat er gekeken wordt naar de veiligheid binnen het handelen, investeren en beleggen met NEO. Hiervoor hebben ze net als Ethereum slimme contracten in het leven geroepen. Deze functie geeft gebruikers de mogelijkheid om een contract af te sluiten zonder dat daar een derde partij voor nodig is. Deze slimme contracten zorgen ervoor dat mensen met elkaar kunnen handelen en contracten kunnen afsluiten, maar ook mensen met systemen. Dit zijn geprogrammeerde afspraken en slimme contracten, hierdoor is het niet nodig om een derde partij in te schakelen. Een contract kan dus eenvoudig en snel worden afgesloten. En zo is het een stuk veiliger en makkelijker om het vertrouwen op internet weer terug te krijgen.  De partijen op het platform van NEO vertrouwen elkaar door middel van de slimme contracten. Dit zorgt uiteindelijk voor een stuk meer veiligheid en het is interessant voor overheidsinstanties.  

Je wilt natuurlijk geen zakendoen met mensen die andere normen en waarden hebben dan jij. Het slimme contract zorgt ervoor dat er maatregelen zijn wanneer iemand zich niet netjes gedraagt en biedt voor een stok achter de deur voor beide partijen.

De vergelijking tussen verschillende digitale munten

Zoals je uit het bovenstaande stuk kunt opmaken, zijn er verschillende digitale valuta. Wat zijn de verschillen en voor welke munt moet jij kiezen? Allereerst is het goed om te zeggen dat er maar liefst 919 cryptomunten op de markt zijn tegenwoordig, maar dat er ongeveer twintig echt meespelen. Je hoeft dus niet uit 919 cryptomunten te kiezen maar uit twintig relevante digitale munten. Iedere munt heeft een andere visie en iedereen heeft een ander doel om te beginnen met digitale valuta. Daarom is het aan te raden om eerst voor jezelf te bepalen wat jouw visie en doel is. Vervolgens kun je gaan kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Een ondernemer die veel met de Chinese markt doet, kiest logischerwijs sneller voor NEO omdat deze digitale munt razend populair is in China. Het is echt aan te raden om een munt te zoeken die bij jou past. Hoewel je misschien veel hoort over de Bitcoin, is het niet altijd slim om meteen voor deze munt te kiezen. De transactiesnelheid van Bitcoin ligt rond de 10 minuten en die van NEO rond de enkele seconden. Het is maar net wat je zelf fijn vindt en waar jouw voorkeur naar uitgaat.  

Een account aanmaken is zo gedaan

Misschien heeft het onderwerp nu je interesse gewekt en wil je het liefst meteen beginnen met NEO. Dat kan ook, je kunt gemakkelijk een account aanmaken en van start gaan. Het kost maar enkele minuten om een account aan te maken. Je kunt zelf kiezen bij welk platform je dit wilt doen. Bitvavo is een platform waarbij je verschillende digitale valuta gezamenlijk in één wallet kunt bewaren, erg handig. Voor het aanmaken van een account heb je koppende persoonlijke gegevens en een geldig e-mailadres nodig. Na het aanmelden kun je beginnen met het compleet maken van jouw account. Een account moet je altijd goed beschermen met sterke inloggegevens. Nadat je dit gedaan hebt kun je conventionele valuta op het account zetten. Je kunt digitale valuta zoals NEO alleen aanschaffen met gewoon geld zoals de Euro. Als je geld op je account hebt, kun je dit gebruiken om digitale valuta aan te schaffen. Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt aanschaffen en welke munteenheden je wilt kopen. Vervolgens kun je aan de slag met het handelen, investeren, beleggen en overboeken met de digitale valuta. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *