Over Financial Zen

Leuk dat je mijn website hebt weten te vinden! Ik heb FinancialZen.nl opgezet om mijn passie voor slim investeren (en leven) met anderen te kunnen delen! Dit met de hoop dat ik zoveel mogelijk mensen kan inspireren financiële rust (Zen) te behalen!

Wat is financiële rust hoor ik je nu hardop denken…

Ik versta daar onder de situatie dat je geen zorgen meer hebt over hoe je elke maand je rekeningen moet betalen. Sommigen noemen dit liever rijk worden, financiële onafhankelijkheid of pensioen. Zelf denk ik dat al deze termen ergens te kort schieten. Immers wat is rijk, wat is met pensioen gaan of financieel onafhankelijk zijn. Je weet namelijk niet wat je in de toekomst gaat mee maken en je kunt nog steeds gestresst zijn over je financiën. Liever spreek ik dan ook over rust of Zen. Wanneer je het gevoel hebt dat je geld slim is gespaard, verstandig is geïnvesteerd en voor jou werkt in plaats dat jij elke maand voor geld werkt.

Het moment dat jij financiële rust behaalt is geheel persoonlijk. Dat ligt aan je vaste kosten, wensen en inkomen.