Peaks – Beleg met je ‘wisselgeld’

Een paar dagen geleden zag ik op tv reclame voor Peaks, wat een beleggingsapp is met een unieke en verrassende insteek. Peaks is gericht op jongeren, maar ook voor andere leeftijdsgroepen, zoals de mijne geschikt. Met de app kan je op een zeer laagdrempelige manier beginnen met beleggen.

Wat maakt Peaks zo aantrekkelijk voor startende beleggers?

Zo biedt de app je de mogelijkheid om elk bedrag dat je pint naar boven af te laten ronden, het prijsverschil wordt daarna doorgezet naar je Peaks-account. Bij een gepind kopje koffie van €2,70 zet je zo €0,30 wisselgeld opzij, dat naar je beleggingen gaat. Op het moment van schrijven kan dit nog alleen als je ‘lid’ bent van de Rabobank. Geen Rabobank gebruiker? Dan biedt de app gelukkig ook andere inlegmogelijkheden, zoals maandelijks een vast bedrag overmaken of elke dag 1 euro inleggen. Je kunt dus niet zeggen dat je veel geld moet hebben om te kunnen beleggen!

Automatische inleg, zonder gedoe

De betalingen / inleg wordt automatisch verwerkt, zodat je er eigenlijk geen erg in hebt en je geld niet echt mist. Hiervoor moet je de app eenmalig machtigen via je bank. Ben je het beleggen beu? Dan kan je altijd je geld terug laten storten. Let wel, er zal dan wel sprake zijn van rendement / verlies afhankelijk van de prestaties van je investeringen.

Peaks belegt voor jou

Waar je bij trading platforms zelf kiest waarin je belegt, neemt Peaks deze zaken voor je uit handen. De enige keuze die jij hierin maakt is of je liever een defensief of offensief pakket kiest. Waar een defensief pakket vooral gevuld is met veiligere, saaiere obligaties die een lager rendement zullen kennen, zijn de meer offensieve pakketten vooral gevuld met aandelen. Het verwachte rendement is daarmee ook hoger.  Zelf koos ik voor het pakket Heet (meest aggressieve / offensieve pakket).

Inzicht in portfolio en prestaties

De app stelt je instaat dagelijks na te gaan hoe goed of slecht je investering rendeert. Daarnaast zie je hoe je portfolio is opgebouwd en kan je de specificaties van de gekozen aandelen nalezen.

Lage startkosten

De eerste drie maanden zijn gratis, waarna je 1 euro per maand aan gebruikskosten gaat betalen. Beheer je over de 2500,- euro, dan veranderden deze kosten naar 0,5% jaarlijks op je totale bedrag. Bij 2500,- is dat 12,50 euro. Denk goed na over deze kosten, want deze nemen bij een groot bedrag dus sneller toe dan bij andere beleggingsplatformen. Eigenlijk zouden ze daar een maximumbedrag voor beheerskosten moeten instellen, want anders loopt het in theorie steeds verder op en dat is niet zo netjes. Voor beginnende / arme beleggers is deze app echter heel leerzaam en eventueel zeer lucratief. Voor ik over dat laatste meer kan zeggen, moet ik ook meer ervaring opdoen met het rendement dat de portefeuille op gaat leveren.

Duurzame investeringen

Wat ik echter jammer vind is dat ik zelf geen enkele invloed heb in de samenstelling van deze pakketten. Bij Peaks hebben ze er voor gekozen dat alle obligaties en aandelen die ze in de portefeuille hebben toegevoegd een duurzame insteek moeten hebben. Naar mijn idee zijn dat lang niet altijd de best renderende fondsen. Misschien niet populair om te zeggen, maar ‘vieze’ bedrijven draaien vaak harder. Denk maar aan olie, wapens, automotive (mindere mate). Laten we eerlijk zijn het gaat ons toch vooral om het rendement!

Begin direct met PEAKS en krijg 10 euro gratis!

Verzilver de cadeaucode THOMAOR9Z en ontvang direct 10 euro gratis op je beleggersrekening.

 

Donate Cryptocoin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *