Tips bij het kopen van een vakantievilla

Hoe pak je het slim aan als je een vakantievilla wilt kopen? Dat gaan we je in dit artikel vertellen.

Maak een lijstje van al je wensen

Pak eens een pen en papier en denk eens na welke faciliteiten, ruimten en andere factoren jouw ideale vakantievilla zouden beschrijven. Hoeveel slaapkamers heb je nodig? Wil je meerdere wc’s of een grote keuken? Allemaal belangrijke zaken om rekening mee te houden omdat ze bepalend zijn voor een geslaagde zoektocht naar een vakantievilla.

Maximale budget

Heel leuk al die wensen, maar passen ze wel binnen jouw mogelijkheden. Wellicht weet je niet exact wat je kunt uitgeven aan een vakantiewoning, dan kan een financieel adviseur daar meer helderheid in verschaffen.

Locatie

Locatie, locatie, locatie. Ja de plek waar het huis(je) staat bepaald de waarde van de grond en de totale aanschafkosten. En het gaat hier niet alleen om het financiƫle plaatje, waar de een houdt van de waddeneilanden of het Heuvelland, zijn anderen weer erg gecharmeerd van het prachtige Brabantse land. Niet gek, want Brabant heeft veel te bieden, van de Efteling, de Loonse en Drunense Heiden en de leukste steden van Nederland: Breda, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Professionele hulp

Eigenlijk komen veel van deze tips overeen met de tips die we zouden geven voor het kopen van een woonhuis. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat je bij de meeste hypotheekverstrekkers geen hypothecaire lening kunt aanvragen voor een vakantievilla. Al doe je er altijd goed aan advies aan te vragen bij een onafhankelijke financieel adviseur. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Mooie vakantievilla gevonden? Ga dan langs bij een makelaar om je goed te laten adviseren en begeleiden bij vakantievilla kopen. Dit zal je veel gedoe besparen en voorkomt dat je een miskoop doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *