Ultieme tip: een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop bespaart niet alleen water, maar is ook goed voor energie besparen. Eigenlijk is energiebesparende douchekop beter. Het water dat je niet gebruikt hoef je immers ook niet op te warmen. Dat scheelt veel energie en dus ook geld. Niebla verkoopt verschillende soorten waterbesparende douchekoppen, de neveldouche en de regendouche zijn hier voorbeelden van. De Neveldouchekop en regendouchekop worden geproduceerd door Methven. Niebla heeft de Kiri Low Flow van 5 liter per minuut als standaard neveldouche in het assortiment. Ook de Rua en Kaha zijn fijne neveldouches. De Kiri is er als handdouche en met een vaste kop. De regendouche verbruikt 9 liter per minuut, deze douchekop heeft het formaat van een luxe stortdouche. De waterbesparende douchekop van Methven is te koop via Niebla.

Hoe duurzaam is deze douchekop?

Een waterbesparende douchekop bespaart zo’n 50% water ten opzichte van een reguliere douchekop, en 30% ten opzichte van een gemiddelde bespaardouche kop. Daarmee levert deze kop ook een navenante energiebesparing op. Onderschat dit niet: aan energie bespaar je al gauw het equivalent van wat je met acht zonnepanelen aan stroom kunt opwekken.

Met een gezin van vier personen heb je de aanschaf van het eenvoudigste type, de Kiri Low Flow er al in 3 tot 4 maanden uit. Als je precies wilt weten wat je er in jouw geval mee opschiet: gewoon even een minuutlang een emmer onder je douche houden en kijken wat er dan aan water inzit, en dat vergelijken met de neveldouchekop, met een verbruik van zo’n 5 liter per minuut. Dat is heerlijk douchen met een schoon geweten!

Voor elke verkochte waterbesparende douchekop die je ook veel energie zal besparen doneert Niebla 5000 liter water aan stichting Made Blue, dat mensen in ontwikkelingslanden toegang geeft tot schoon drinkwater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *