Waarom fysiek goud kopen?

Investeren in goud geeft een veilig gevoel. Edele metalen zijn al sinds het begin der tijden een waardevolle investering en ze worden al heel lang als een handelswaar gezien, maar waarom? Hoe komt het dat goud zo’n goede investering is?

 

Goud is schaars

Een van de belangrijkste redenen in natuurlijk dat fysiek goud een schaars goed is. Er is namelijk een vaste hoeveelheid beschikbaar op de aarde. Om deze reden merkt goud ook niet zoveel van inflatie. De goudprijs fluctueert wel, maar deze staat meestal los van de aandelenmarkt. Het is hierom een goed om goud in je portfolio te hebben. Met goud in je portfolio kun je namelijk rustig adem blijven halen als alle andere markten instorten.

 

Eeuwenoud ruilmiddel

Naast de goudkoers heeft goud ook nog intrinsieke waarde, voor veel mensen. Overal over de hele wereld kun je goud als ruilmiddel gebruiken. Het bezitten van een tastbare asset in je portfolio is daarom erg interessant.

 

Hoe kun je het kopen?

Bij het kopen van goud zal je echter wel moeten letten op bepaalde eigenschappen ervan. Je kunt fysiek goud namelijk in verschillende vormen kopen. Zo kun je ervoor kiezen om goudstaven te kopen, munten te kopen of sierraden. Het verschil tussen deze vormen zit hem natuurlijk in het feit dat een munt meer waard kan zijn dan slechts de goudprijs. Dit komt omdat de munt ook nog een uniek exemplaar kan betreffen. Als je hier hier geen waarde aan hecht kun je natuurlijk voor goudstafen gaan, maar berg ze dan wel goed op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *